Västra Låtverkstan

Västra Låtverkstan är en folkmusikkurs där ungdomar mellan 14 och 20 år får lära sig spela folkmusik från västsverige. Kursen sträcker sig över ett läsår och inkluderar fyra kurshelger, en vårturné samt spelningar på några av sommarens festivaler och spelmansstämmor. Under ledning av de professionella folkmusikerna och pedagogerna Jenny Gustafsson och Anders Ådin, får deltagarna lära sig låtar och visor på gehör, spela och sjunga tillsammans i grupp, göra arrangemang och stå på scen. Alla instrumentalister och sångare är välkomna. Förutom fiol spelas bland annat saxofon, flöjt, cello och kontrabas.

Västra låtverkstan har utöver konserter på festivaler och diverse konsertscener gjort skolkonserter för olika åldrar, jobbat med musik från resandetraditionen och spelat tillsammans med äldre traditionsbärare. Ensemblen har varit i gång sedan 2010 och utgör en viktig funktion som mötesplats för unga folkmusikintresserade och ett kurserbjudande till hela regionens musicerande ungdomar.

Se och hör Västra Låtverkstan: https://www.youtube.com/watch?v=rt1NgmuoEX0

Är du nyfiken och vill vara med? Hör av dig till oss!

Kontakt:
Jenny Gustafsson
Tel. 0733-77 03 68
vastralatverkstan@gmail.com

Västra Låtverkstan arrangeras av Folkmusik i Väst i samarbete med Studieförbundet ABF och med stöd från Västra Götalandsregionen och ungdomsorganisationen Folk You.

Folkmusik i Väst